Yleisiä kankaiden pesu- ja hoito-ohjeita


Tästä löydät meidän yleiset ohjeet kankaiden pesuun ja hoitoon. 

Tarkistathan aina myös tuotteen tiedot. Mikäli tuotteen tiedot poikkeavat näistä yleisistä ohjeista, noudata tuotekohtaisia ohjeita.


Esipesu

Suosittelemme puuvillapohjaisille kankaille esipesua. Kankaiden kutistuvuus on tyypillisesti 3-5%.

Pese kankaat samanväristen kanssa. Erityisesti pastellivärit menettävät kirkkauttaan mikäli ne pestään tummempien kankaiden kanssa.

Käytä pesukoneesi ohjeen mukaisesti pesuainetta ja varmista, että pesukoneesi ottaa riittävästi vettä. Näin vältät kankaan turhaa mekaanista hankausta. Voit halutessasi kastella kankaat ennen koneen käynnistämistä. Älä liota. 


Kankaan/vaatteen hoito

Käytä värilliselle pyykille värillisen pyykin pesuainetta. Huuhteluaineen käyttö ei yleensä ole tarpeen ja saattaa jatkuvassa käytössä aiheuttaa elastaanikuitujen veltostumista.

Hoitamalla huolella valmiita vaatteita saat ne kestämään kauniina pitkään. Pese vaatteet vasta kun vaate on likaantunut. Joskus tuuletus riittää. Pese kuitenkin tahraantuneet vaatteet viipymättä niin lika ei ehdi piintyä.

Pese vaatteet nurin käännettyinä. Sulje kaikki nepit, vetoketjut ja tarrat, niin vältät turhaa nyppyyntymistä, hankausta ja reikiintymistä.

Vältä froteepyyhkeiden pesua yhdessä trikoo- ja collegekankaiden kansa. Froteen karheampi pinta kuluttaa sileää neuloksen pintaa tehokkaasti.